SZABÓ TAMÁS RÖVID ÉLETRAJZ

A zenekarvezető: Szabó Tamás több mint harmincöt éve játszik a hazai és nemzetközi színpadokon, olyan előadókkal közösen, mint Presser Gábor, Zorán, Charlie, Szentpéteri Csilla, Lerch István vagy a külföldi előadók közül: Larry Garner (US), Ripoff Raskolnikov (A) ,Big Jay McNeely (US), John Primer (US), Erik Trauner (A), Champion Jack Dupree (USA) Otis Grand(GB), John Primer (USA), Magic Slim(USA), Tim Lothar (DK), Blues Wire (GR) …

Tamás, hazánk legszínesebb egyéniségei közé tartozik, aki a harmonikázást, nem csak a bluesban honosította meg, hanem számos, a hangszertől idegenebb műfajokba is beillesztette, ezzel próbálva megváltoztatni a szájharmonikázásról kialakult sztereotípiákat. (Pop, Klasszikus zene, elektronikus zenék) 1993-ban elsők között kapta meg hazánkból, a Németországban megrendezett Hohner World Harmonica Championship szájharmonika világbajnokság Outstanding kategóriáját. Legismertebb hazai formációi a Palermo Boogie Gang illetve a Spo-Dee-O-Dee zenekarok voltak. Ezen csapatok, azok közé a blues zenekarok közé tartoztak, akik megalapozták a hazai blues műfaj pld a west-coast irányzatait. 1997-ben elsőként írt közösen kollegáival szakirodalmat a szájharmonikázás témakörében (Blues With The Feeling címmel). 1997-ben készítette első szólólemezét The Taylor’s Clothes címmel, amin a hazai blues zenészek közül elsők között alkalmazott elektronikus hangzást, a mára divatossá vált groveokat.

– Mai napig is tanít és nem egy ifjú tehetségnek segített a kezdeti lépéseknél. A harmonikaoktatáson kívül, számos, mára már ismert előadót is felkarolt a zenei pályáján.

Jelenlegi zenekara a Mojo 2011-ben alakult. Számos nemzetközi koncertet adnak európa szerte.

 Elismerések: Emerton díj 1993 és Artisjus díj 2009

MOJO
A zenekar 2011-ben alakult Mojo Workings néven: Honfi Imre (gitár- ének) Horváth János (gitár- ének) Szabó Tamás (harmonikák- ének) tagokkal.

Az eltelt időben egy egyedi (sajátos) hangképen dolgoztak, ami ötvözi magában a blues sokszínűségét, a countryt, de számtalan, a tradicionális műfajoktól eltérő zenei irányzatot is (Beat, Pop). Az akusztikus hangzás mellet, nagy hangsúlyt kap a vokális megszólalás.

Koncertjeiken számtalan, ritkán alkalmazott hangszert is használnak, mint pld: didley-bow, cigarbox, ukulele, harmonetta, basszus és akkordharmonikák, stompbox.

A csapat, 2014 óta kibővült két fantasztikus zenésszel: Pengő Csaba (basszusgitár, nagybőgő) illetve Mezőfi István (dobok).

A saját számok mellet ritkábban hallott blues, country darabokat is átdolgoznak, saját stílusuknak megfelelően.

2016 óta, egy külön produkciót hoztak létre az Európában közismert Tim Lothar: énekes gitárossal (DE), akivel 2020-ban megjelentették, immáron második közös lemezüket „Old Cinema Session Címmel.”

A csapat rendszeresen turnézik külföldön. Így többek között rendszeresen megfordul, Szlovákiában, Németországban, Dániában, Franciaországban, Szerbiában, Francia országban.

A zenekar 2018 novemberétől The Mojo-ra változtatta a nevét!

Legutolsó, IV. lemezüket, 2020 szeptemberében jelentették meg: MOJO címmel.
ALL COMES BACK
Szabó Tamás és Nemes Zoltán a kilencvenes évek óta játszanak együtt. 1997-ben megalakították a Spo-Dee-O-Dee nevű boogie-woogie csapatukat. A zenekar fennállása folyamán, a rengeteg külföldi koncert turné mellett, 3 nagylemezt és nagyon sok felvételt készített mindenféle gyűjteményes zenei antológiára. A csapatban olyan nevek játszottak, mint Little G. Weevil, Frenk, Varga László, Sonny, Mezei Ádám, Lamm Dávid

A zenekar ugyan 2005-ben feloszlott, de kettőjük közös kapcsolata mind a mai napig számos produkciót eredményezett. Így, egyéb formációik a blues és a boogie-woogie műfaján túlmutatóan a klasszikustól a jazz-en át, egészen a legkülönbözőbb zenei műfajokig merészkedtek. 

Jelenlegi saját zenekaraik mellet (Mojo, Jambalaya), az újra összeállt duó, hosszú évekre visszatekintő repertoárból válogat alkalmi koncertjein. Ahogy a zenekar neve is tükrözi: „All Comes Back”- minden visszatér.
GOOD EVENING MR. BLUES
A hazánkban jól ismert szájharmonikás, Szabó Tamás, ezúttal az ’30 – ’40-es évek színes bőrű kultúrájában kalandozik, bemutatva az amerikai folk, country, blues kultúra megannyi harmonikás árnyalatát. 

Repertoárjukon a régi tradicionális bluesok ugyanúgy megtalálhatók, mint a könnyebb hangvételű rockabilly szerzemények, vagy éppen saját kompozícióik. A zenekari hangzáshoz, ebben a formációjában két fantasztikus zenészkollegáját kérte fel, hogy varázsolják el a közönséget. Sonny – (gitár, ének) és Paszinger Zoltán „Singer” (nagybőgő) személyében. 

Sonny nevét már jól ismeri a hazai blues közönség. Tizenhat éves korától játszik mindenféle hazai fesztiválokon. Az akusztikus és kora elektronikus blues szerelmesének sajátos formációja a Sonny And His Wild Cows, Sonny elragadó színpadi jelenléte miatt, külföldön is nagyon népszerű. 

A Trió nagybőgőse sem ismeretlen a közönség számára, hiszen a Mystery Gang egyik alapítója, aki közel 20 évig volt a rockabilly trió oszlopos tagja.
Galéria
Videó
crossmenuchevron-down