PERCZEL-KOVÁTS ORSOLYA & HORVÁTH TOJÁS GÁBOR DUÓ „ALL IN!”

Rendezvény adatok
2014Május 08. - 19:00
Belépő: 4.900 Ft

PERCZEL-KOVÁTS ORSOLYA & HORVÁTH TOJÁS GÁBOR DUÓ „ALL IN!” SÉTAHAJÓZÁSSAL EGYBEKÖTÖTT JAZZ KONCERTJE

Perczel-Kováts Orsolya
Már gyermekkora óta Orsolya élete a zenéről szól. Tanulmányait 17 évesen kezdte meg Sík Olgánál. 1997-ben a Kifutó című műsorban érte el első sikereit a televízióban.
Ugyanebben az évben csatlakozott Esze Jenő zenekarához, ahol azóta is jelentős hazai és nemzetközi sikereket tudhat a háta mögött. 2002-ben végzett a Kőbányai Zenei Stúdióban emelt szinten, majd az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán 2008-ban ének-zene tanári diplomát szerzett. Nyolc évet tanított hangképzést és zeneelméletet az MZTSZ Központi Stúdiójában. 2011-ben adta ki Esze Jenő zeneszerző közreműködésével első szóló albumát „Ne ígérj címmel”, amelyen Esze Jenő legújabb szerzeményei mellett a magyar énekelt jazz legszebb hagyományait kelti újra életre. Az album népszerűségét mutatja, hogy több hazai rádió is folyamatosan műsoron tartja a cd két meghatározó „Ne ígérj..” c. és „Feledni kéne” c. dalokat. A produkcióban és az albumon közreműködnek a magyar jazz élet jeles képviselői. Ezzel nyújtva új színt és igényes szórakozást a magyar könnyűzenei élet palettájára.

Horváth ’Tojás’ Gábor bemutatása
Horváth ’Tojás’ Gábor több mint egy évtizede indult zenei pályája során számos zenekarban szerepelt zongoristaként és zeneszerzőként. Megalapította a Transform Quintet fúziós jazz zenekart, amely számos sikeres külföldi turnét, fesztiválmeghívást, továbbá lemezt tudhat magáénak.Tehetségét a világhírű amerikai jazz-zongorista, Joey Calderazzo (Michael Brecker Band, Branford Marsalis Quartet) is elismerte, akivel több produkcióban vett részt. 2006-ban és 2008-ban együtt turnéztak, majd Another Child címmel 2012-ben készítették el közös lemezüket.Zeneszerzői sokoldalúságát bizonyítja, hogy komponált már popzenekaroknak, valamint több játékfilmhez is írt zenét (Papírrepülők). Mindezek mellett olyan hazai előadókkal vesz, illetve vett részt közös produkcióban, mint például Gereben Zita, László Attila, Harcsa Veronika, Random Trip, Akkezdet Phiai.

Most a Perczel-Kováts Orsolya & Horváth Tojás Gábor Duó „All in!” címen egy nagyon izgalmas, a jazz zene különböző szegmensét bemutató koncertet ad egy kellemes hajóprogrammal egybekötve.

Plakát
Galéria
crossmenuchevron-down