Pálinkás Gergely és Zenekara

A formáció 2006- ban alakult. Zenei stílusában a Smooth Jazz jegyeit hordozza. Zenéjükben törekszenek a Jazz műfaj közönség által is könnyen fogyasztható populáris dallamvilágának bemutatására. Ez a világ egyaránt élvezhető a minőségi műfajhoz szokott hallgatóknak, illetve a könnyedebb vonal kedvelőiknek is. Populáris stílusának köszönhetően a jazzhez nem szokott hallgatóság sz ámára is igényes művészi csemegét nyújt ez a produkció.

Az együttesben megtalálhatók magyar könnyűzenei élet számos jelentős képviselői (akik több hazai neves produkcióban alkottak maradandót), és számos lemezen működtek közre, mint szerzők és előadók. Ez formáció új teret nyit a pop és jazz kapcsolatában. Ez a Magyarországon még kevéssé ismert műfaj egyre több új zenei formákra nyitott hallgatót vonz a koncert termek falai közé..

A Zenekar Állandó Tagjai:

Pálinkás Gergely – gitár:

Gitáros, dalszerző, egyedi stilusú gitár játéka speciális pengetési technikájának köszönhető. Több mint 10 éve szerzője és kísérőzenésze Hernádi Judit zenés produkciójának. Számos neves magyar előadó lemezén szerző és előadó, többek között:

  • Varga Miklós: Csemetekert 2004
  • Majsai Gábor: Póker 2005, Swing és Boogie 2010
  • Kökény Attila: Mese az álomról 2012

Nagy Gergely – Gero – zongora:

Zongorista, dalszerző. Számos nemzetközi lounge zenei stílusú kiadványon szerző és előadó.
Első önálló lemeze 2003- ban jelent meg DéJá Vu címmel.Pálinkás Gergelyhez hasonlóan több éve Hernádi Judit kísérőzenésze.

Szappanos György – basszusgitár:

Kezdő gitárosként Babos Gyulával zenélt együtt, majd Tátrai Bandban és a Boom- Boom zenekarban. Később többekkel megalapította a Háború együttest, amellyel 2006- ban megkapták a magyar könnyű zenei élet legnagyobb elismerését az Emerton díjat. Majd 2003-ban létrehozta saját zenekarát „ Full Playback” néven. Többször választották az év legjobb basszusgitárosának.

Galéria
Videó
crossmenuchevron-down