Nyakas Jazz Klub a Zsámbéki Művelődési Házban – Elsa Valle és Winand Gábor

Rendezvény adatok
2015Február 28. - 19:00
Zsámbéki Művelődési Ház
2072 Zsámbék, Etyeki utca 2.
Belépő: 2.000 Ft
Kedvezményes/Elővétel: 1.000 Ft

A Nyakas Jazz Klub évadnyitó koncertjén két világsztár lesz vendégünk: Winand Gábor énekes-szaxofonista és gyönyörű, kubai származású felesége, Elsa Valle. Pálinkás Gergő és együttese pedig átadja a stafétát a 2015-ös év új házigazda zenekarának, a Mezzo Quartettnek.

Köszönet a támogatóknak: Zalányi Dent Kft.-Dr. Labancz Katalin fogszakorvos, Réz Erzsébet és Tsa. – Gyógyszertár a Magyar Koronához, Ortotech Kft.

WINAND GÁBOR – BIOGRÁFIA
Útkeresése éveiben Winand Gábor előbb az operához vonzódott, de ez irányú tanulmányokra nem adódott lehetősége, így valójában csak 1983-tól – a Zeneakadémia Jazz Tanszakán megkezdett énektanulmányaitól – vált egyértelművé, hogy a jazz az igazi műfaja. S bár korábban klarinétozni is tanult, s emellett szaxofonon és fuvolán is olyan szinten játszik, hogy hangszeres zenészként is számon tartják kollégái, Winand Gábor mindenekelőtt jazzénekes. Pontosabban: a kortárs jazz első számú énekese Európában.
2001-ben a Magyar Rádió énekes tehetségkutató versenyén zsűritagként működött közre, és fellépett a gálakoncerten. Ezután a zsűri elnöke, Al Jarreau nagy elragadtatással nyilatkozott róla, és saját koncertjén is színpadra invitálta. Gyakran szerepel hangszeres és énekes minőségben felesége, a kubai énekesnő, Elsa Valle együttesében. Saját kvartettjében Rozsnyói Péter zongorázik, Barcza Horváth József bőgőzik és Dés András ütőhangszereken játszik.
Újabban duó és kvartett formációban is sokat koncertezik Szakcsi Lakatos Bélával. Első szóló lemeze a Corners of my mind 2002-ben a legfontosabb francia jazzmagazin, a Jazzman Choc de l’année díját nyerte el, az év egyik legkiemelkedőbb lemezeként. A további BMC kiadónál megjelent lemezei is mind jelentős nemzetközi sikert értek el: Agent Spirituel (2003), Different garden (2004), Opera Budapest (2006), Fabulas (2009). Saját repertoárjával az elmúlt években számos külföldi meghívást kapott, így például a Jazz Festival de Souillac, a Jazz Festival de Tours, Crest Jazz Vocal, a Mitteleuropa Jazz Festival – Schiltingheim, az Iberoamericana (Kuba) koncertjeire, valamint Párizs, Valenciennes, Barcelona, Drezda és más városok klubjaiba. Zenetanári munkájával párhuzamosan rendszeresen tart továbbképzéseket, workshopokat
(Lamantin Jazz Fesztivál – Szombathely, Nemzetközi Prágai Jazz Workshop).

Plakát
crossmenuchevron-down