Négynegyed – Komoly zenei szalon a Zwack Múzeum és Látogatóközpontban – ANGYALÉNEK

Rendezvény adatok
2014December 19. - 19:30
Zwack Múzeum és Látogatóközpont
1095 Budapest, Dandár utca 1.

NÉGYNEGYED: 4 ÉVSZAK – 4 ZENEI UTAZÁS
Új komolyzenei szalon a Zwack Múzeum és Látogatóközpontban

ANGYALÉNEK
-A barokk Európa karácsonya-
A Mezítlábas Zenészek és a Herczku Ágnes-Nikola Parov duó közös estje

Közreműködik:

  • Bodrogi Éva-ének
  • Herczku Ágnes-ének
  • Koltai Katalin-lant
  • Krommer Lúcia-viola da gamba
  • Nikola Parov-duda, duduk, népi hegedű
  • Tóth Mónika-barokk hegedű

Az est két énekesnője az Emerton és Fonogram díjas Herczku Ágnes és a régi zene specialista Bodrogi Éva, valamint a Junior Príma Díjas gitárművész, Koltai Katalin nem először találkoznak komolyzenei színpadon. Közösen mutatták be Sztojanov Georgi: Éhség című kortárs operáját pár évvel ezelőtt a Zeneakadémián.
Ebből az együtt zenélésből indult el az a gondolat, ami mostanra egy közös produkcióvá érett. Az adventi időszakban felcsendülő koncerten a népi Mária kultusz sok száz éves magyar népdalkincse és az európai barokk zene nagy szerzőinek (Caccini, Vivaldi, Monteverdi) azonos témájú művei fonódnak össze elválaszthatatlan egységgé.
A londoni zeneakadémia régi zene szakán végzett Bodrogi Évát a nemzetközi hírű Tóth Mónika, Krommer Lúcia és Koltai Katalin barokk hangszereken, míg a népénekes Herczku Ágnest duópartnere, Nikola Parov kíséri népi hangszereken. A barokk és népzenei csapat közösen szólaltatja meg a több száz éves európai és magyar dallamkincset, a műsor címéhez méltóan valódi Angyalénekre számíthatunk a karácsonyvárás e különleges időszakában.

Jegyek a helyszínen a koncert előtt, valamint elővételben a múzeum nyitvatartási idejében kaphatóak.

Egy órával a koncerteket megelőzően a látogatók múzeum túra keretében betekintést nyerhetnek a helyszínen található varázslatos régi lepárlóba, az „Unicum szívébe”

Plakát
Galéria
Videó
crossmenuchevron-down