Kispárna Mesezenekar

Koncertjeik alatt zenét, színházat és drámapedagógiát ötvözve kalandoznak a mesék világában. A színház színes eszköztárával életre keltett történéseket, dalokká formálják az érzések tarkaságát, a drámapedagógia eszközével pedig segítik a gyerekeket élményeik feldolgozásában.

Referenciák: Fővárosi Nagycirkusz, Eleven Park Játszóház, Gyerek Sziget -, Minimax Hajó, HoldvilágKamaraszínház, Gózon Gyula Kamaraszínház, Millenáris, Andrássy út – Autómentes nap, Petőfi Csarnok, Régió Játszóház, Vasúttörténeti Park, számos vidéki és fővárosi fesztivál. közös koncert a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekarral, Millenáris, Gózon Gyula Kamaraszínház, Mini-max hajó, Balatoni Gyerek Sziget United Wai stand – jótékonysági koncert, Régió Játék, Holdvilág , Új Színház, Andrássy út- Gyerek Színpad az Autómentes Napon.

Kispárna Mesezenekar tagjai:

  • Porvay György László – basszusgitár
  • Molnár Sándor/ Fésűs Ádám – billentyű
  • Bereczki Levente – dob, ütősök
  • Haik Viki – próza, ének

Program ajánlatok:​
Szabadtéri, családi rendezvényekre a ” Mandula világgá megy” koncert:​
A történet leírása: Mandula ( a Kispárna Mesezenekar karaktere ) egy szép napon elhatározza: világgá megy. Össze is pakol egy óriási hátizsákba mindent, amiről azt gondolja, nélkülözhetetlen számára. Csomagja túlságosan nehéz, így pihenőt tart. Mialatt azon töpreng, mitől válhatna meg, zenészekkel és gyerekekkel találkozik. Velük együtt keresi a választ arra, hogyan folytathatná könnyebben útját. Sorra kerülnek elő a játékok, a fogkefe, a távcső. Ezek mindegyikéről szól egy dal. Zenés mesénket a közönség bevonásával vezetjük végig. A vidám interakciók sorozata maradandó élménnyé teszi műsorunkat. Mandula hátizsákjának legmélyén a kispárnája lapul, ami eszébe juttatja otthonát… Úgy dönt, hazamegy.

Beltérre szánt, színpadi díszletben játszott előadásunk, Kispárna mese:​
A gyerekszoba nyitva felejtett ablakán egy mesekönyv lapjait sodorja be a szél. Mandula a színes oldalakon mesebeli figurákra lel, s amint téblábol ébredezve lépten-nyomon zenészekbe botlik….Sorra elevenedik meg a Fogtündér, a Kuka Detektív, a Szellőlány, a Plüss Maci, az Égkémlelő, a Hajnalka Virág, a Kósza Szél, a Cifra Esernyő története a Róluk szóló dalokkal tarkítva. Az előadás alatt a gyerekeknek is akad feladatuk bőven, nem is akármilyen….

Farsangi műsorunk, Mandula jelmezbálba készül:​
Mesénk során zenét és drámapedagógiát ötvözve közönségünkkel együtt adjuk át magunkat a farsangi készülődés örömeinek. Mandula karaktere arra hivatott, hogy a gyerekekkel azonosulva keresse a választ az Őket foglalkoztató kérdésekre, jelen esetben arra, milyen jelmezt öltsön magára az idei farsangi bálra. A színház színes eszköztárával élve elevenedik meg a mesebeli hercegkisasszony, a boszorkány, a bohóc. A különböző karakterek életre keltése jó lehetőséget ad a más és más emberi tulajdonságok bemutatására, megfigyelésére. A történethez kapcsolódó dalok önmagukban hordozzák a tanulságokat, melyek segítik a legkisebbeket a körülöttük lévő tarka világ megismerésére. Játékosan vizsgáljuk az állatok milyenségét, és változunk át hol félős nyuszivá, hol vérengző oroszlánná, kényeskedő macskává, vagy éppen kajla kiskutyává. Történetünk záró taktusaként a résztvevők vidám, táncos mulatságban találhatják magukat.
A program időtartama: 50 perc – ajánlott korosztály: óvodás, kisiskolás

A Pincérfrakk utcai cicák:​
Költői elbeszélés a Pincérfrakk utcai cicák, és a Cincérfark utcai kutyák mindennapjairól, civakodásairól, békekötésük történetéről. Sok-sok szerep, két színész, egy mese, ezer élmény! Önfeledt szórakozás, tartalmas tanulságok, kacagtató karakterek 45 percben.
Ajánlott korosztály: óvodás, kisiskolás

Bohócműsor:​
Zsuzsmó bohóc, és Pitypang vidám interaktív játékkal örvendezteti meg a gyerekeket. A műsor alatt drámapedagógiát és színházat ötvöznek, mindehhez pedig élő gitár zene is párosul.
Kacagtató, lendületes együttlétre számíthatnak a résztvevők.
Ajánlott korosztály: óvodás, kisiskolás – A műsor időtartama: kétszer 45 perc, közben egy negyed órás szünettel

Galéria
Videó
crossmenuchevron-down