Juhász Anikó Pécsett született, jelenleg Budapesten él. Klasszikus gitár tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán és a Vienna Konservatoriumban végezte. Műsorában a 2021 novemberében megjelent From the Heart című szólólemezéről hallhatunk elsősorban dél-amerikai darabokat olyan országok zeneszerzőitől, mint Brazília, Venezuela, Argentína, Uruguay és Kuba.

Juhász Anikó From The Heart lemezbemutató szólókoncert
Juhász Anikó Budapesten él, 17 évesen kezdett el gitározni. Az Erkel Ferenc (Postás) Zeneiskolában Hundt István és Anda Balázs tanítványa volt. Ezt követően a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Csáki Andrásnál tanult. Felsőfokú tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, valamint a Vienna Konservatoriumban végezte dr. Vas Bence és Szilvágyi Sándor tanítványaként. 2013-ban szerzett diplomát gitár tanári szakon és zenekari karvezetés mellék tanszakon.

A pécsi Agócsy László Zeneiskola, Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola és a Patrona Hungariae zeneiskolájának tanára volt. Tanulmányai során olyan művészek mesterkurzusain vett részt, mint Marcyn Dylla, Zoran Dukic, Petra Polackova, Fabio Zanon, Paul Glabraith, Vladimir Gorbach, Alvaro Pierri, Judicael Perroy, Irina Kulikova, Giampaolo Bandini, stb.

Az utóbbi években elkezdett ukulelén játszani és kihasználni a hangszerben rejlő lehetőségeket. Első klasszikus gitár szólólemeze 2021-ben jelent meg From The Heart címmel a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A koncerten erről a lemezről hallhatunk elsősorban dél-amerikai darabokat olyan országok zeneszerzőitől, mint Brazília, Venezuela, Argentína, Uruguay és Kuba.
Rosa Eterna Duo
A formáció 2014-ben alakult, műsorukban a klasszikus művek mellett nagy szerepet kap a dél-amerikai zene is.
Klimászné Varga Zsófia fuvolaművész-tanár. Egyetemi tanulmányai befejezése óta elsősorban kamarazenészként és tanárként dolgozik, de alkalmanként neves magyar szimfonikus zenekarok projektjeiben is részt vesz. A most hallható Rosa Eterna Duo mellett alapító tagja a Flautone Quartetnek (fuvola kvartett) és a Fraxinella Ensemble-nek (barokk együttes).

Juhász Anikó elsősorban klasszikus gitáron játszik, a szólókoncertek mellett fontosnak tartja a kamarazenét is. A Rosa Eterna Duo alapító tagja, ahol saját fuvola-gitár átiratai is megszólalhatnak. Az utóbbi években elkezdett ukulelén játszani és kihasználni a hangszerben rejlő lehetőségeket. Első klasszikus gitár szólólemeze 2021-ben jelent meg From The Heart címmel a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
Lénárd Sándor - Völgy a világ végén - ZENÉS IRODALMI EST
Juhász Anikó
A Lénárd 110 projekt Lénárd Sándor író, orvos, polihisztor születésének 110. évfordulójának alkalmából jött létre. Zenés irodalmi est keretében Varga Tamás színművész olvas fel részleteket az író Völgy a világ végén című regényéből, melyet a Rosa Eterna Duo fuvola és gitár játéka tesz hangulatossá. A regény Brazíliában játszódik, és Lénárd rendkívül izgalmas életébe nyújt betekintést. A műsorban brazil zeneszerők művei mellett Bach zenéje is felcsendül.
Galéria
Videó
crossmenuchevron-down