Jazzel a világ körül – Török Ádám és Németh Károly – Mini klasszikusok

Rendezvény adatok
2017Március 23. - 19:00
Belépő: 2.500 Ft
Kedvezményes/Elővétel: 1.500 Ft
Jegyvásárlás

Török Ádám ének, fuvola, eMeRTon- és Blues-Életmű-Díjas az 1976. Év hangszerese a Budavárért Emlékérem 2015.évi díjazottja és
Németh Károly Mini legendás zongoristája már 42 éve együtt játszik együtt hazánk és Europa színpadain.
közel 60 közös szerzeményük van ami a nemcsak a Mini rajongók előtt ismert hanem a magyar fúziós rock-jazz gyöngyszemei.
A magyar rock két legendás alakja ad fergeteges koncertet diszkrét elektromos kísérettel Korunk egyik legismertebb magyar rock-blues fúvólistája, énekese, dal- és szövegírója, zenei szervezője Török Ádám 68 éves és 48 éve van a színpadon. Pályafutása során a stílus szinte minden fontos hazai eseményénél előtérben volt. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz, spirituális erő, nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is hatással van.

Ádám zenéje üzenet, híd és kapcsolat az utána jövő generációknak. A Mini együttes frontembere és Németh Károly a Mini billentyűse az Ifipark, a Tabán, és a Bemrockpart főszereplőjeként bevéste a nevét a magyar rock történetébe.

“Óriási megtiszteltetés és öröm számomra, hogy én kaptam meg 2009-ben a blues életműdíjat mondja Török Ádám. Már túl vagyok a hatodik ikszen és ebben a korban természetes,hogyha elkezd összegezni az ember. Közel 1000 alkalommal léptem fel a Bemrockparton, 97 bulit adtam az Ifiparkban és az én ötletem alapján kezdődtek el a tabáni koncertek ott 2016- ig több mint 70 -szer léptem fel. Jó érzéssel tölt el, hogy még mindig figyelnek rám a szakmában, és hogy remekül működnek formációim amelyeket még gyermekkoromban álmodtam meg”

Plakát
Galéria
crossmenuchevron-down