Görbe tükör társulat

Kovács Robi, foglalkozását tekintve: színész, műsorvezető.
Bár a nézők többsége még a világ legrosszabb gyereke című ifjúsági film főszereplőjeként és a Kölyökidő című televíziós műsor tagjaként ismeri, már 1996 óta színpadon is szerepel. Játszott a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Teréz körúti Játékszínben, a Ruttkai Éva Színházban, a Vidám Színpadon, a Fiatalok Színházában, a Karinthy Színházban.

2006. májusában megalakította a nagy és folyamatosan bővölő társulatát, Görbe Tükör néven.
A társulatban számos színész mellett rendelkezésre állnak musicalszínészek és operaénekesek is igény szerint profi CD alappal, vagy akár kamarazenekarral is, mindezt elérhető áron.

Kovács Róbert

„Tisztában vagyok azzal, hogy számos vándor-társulat működik országszerte, mégis belevágunk, mert tudjuk, hogy a nézők megbecsülése és a színház eszméje érdekében mindig színvonalas produkciókkal állunk a világot jelentő deszkákra.”

TOLDI
Görbe tükör - Toldi
A klasszikus költemény megelevenedik és aki elmeséli nekünk maga a költő, Arany János.

Időtartam: 70 perc
KISHERCEG
Görbe tükör - Kisherceg
A Kisherceg klasszikus története, sok zenével, szép jelmezekkel. Óvodásoknak is játszottuk már sokszor, és élvezték, ilyenkor a játékidő 70 perc. Nagy színpadon és kis színpadon egyaránt előadható, szabadtérre is ajánljuk.

Időtartam: 70 perc
MAUGLI A DZSUNGEL FIA
Görbe tükör - Maugli a dzsungel fia
Mindenki ismeri a szép és klasszikus történetet, az árván maradt kisfiúról akit a farkasok nevelnek fel a dzsungelben. Jókat derülünk a két csupa szív barát Balu medve és Bagira a fekete párduc aranyos esetlenségein, megborzongunk Ká a kígyó gonoszságától, félünk Sirkántól a tigristől majd nevetünk a majom és a keselyű csapat mókázásán. Új feldolgozásban, szép kivitelben és fülbemászó zenékkel szeretnénk tartalmas szórakozást nyújtani a gyerekeknek, akik az előadás végén találkozhatnak és fotót készíthetnek a szereplőkkel.

Időtartam: 60 perc
MÁTYÁS KIRÁLY A CSILLAGOK KÖZÖTT
Görbe tükör - Mátyás király a csillagok között
Korhű zenék, igényes gazdag jelmeztár , nagy háttérfüggönyök, szép díszletek! Játékos történelemóra az Udvari bolonddal az előadás elején. Egyszer volt, hol nem volt… így is kezdhetnénk történeteinket, ha sárkányokról, tündérekről vagy boszorkányokról szólnának. A mi meséinkazonban történelmünk egyik legnépszerûbb uralkodója Mátyás király elevenedik meg udvartartásával. A nép hitte, hogy álruhában jár közöttük büntetve a dölyfös urakat és segítve a szegényeket. Ahogy kedvenc udvari bolondja mondta neki: “… Királyom, méltó helyed lesz a történelem könyvekben és a csillagok között. …”

Időtartam: 60 perc
HÁNYSZOR MONDJAM MÉG?!
Görbe tükör - Hányszor mondjam még?!
Zenés játék. Janikovszky két népszerű művét (Kire ütött ez a gyerek, Ha én felnőtt volnék) vittük színpadra. Felnőtt és gyerek egyaránt élvezi az előadást. Minden gyerek tudja, még a legkisebb is, hogy rossznak lenni sokkal mulatságosabb, mint jónak lenni. Folyton jónak lenni iszonyúan unalmas és amellett fárasztó is.

Időtartam: 50 perc
VARÁZSLATOS UTAZÁS
Görbe tükör - Varázslatos utazás
Interaktív mese, játékos tanulás, látványos jelmezek és népzenék. Miska, a vándorlegény a néző gyerekek segítségével mesél Magyarország földrajzi, zenei és gasztronómiai adottságairól a falujába vetődött különös apókának. A méltó jutalom nem marad el: Varázslat segítségével utazzuk be Európát, hogy megismerjük Spanyolországot, Németországot, Görögországot, Angliát, Olaszországot és Franciaországot. A gyerekeknek kell megfejteni mikor, hol járunk, és segíteni Miskának, ha kell táncolni, ha kell a nagy térképre feltenni az adott ország formáját.

Időtartam: 50 perc
A KISKAKAS GYÉMÁNT FÉLKRAJCÁRJA
Görbe tükör - A kiskakas gyémánt félkrajcárja
Interaktív, zenés produkció. A színpadon megelevenedik az isztambuli palota környezete és hangulata. A szultán soha többet nem akarja hallani azt a történetet, amiben ő pórul jár. Ha ti segítetek a palota tömlöcéből kiszabadult öregembernek és a hastáncos lánynak, akkor végig hallgathatjátok a tiltott mesét, ami a kiskakasról és az őt megillető gyémánt félkrajcárról szól.

Időtartam: 60 perc
VARÁZSLÓISKOLA
Görbe tükör - Varázslóiskola
A Sehallselát cirkusz világa varázslatos!! Akrobata, zsonglőr, bohóc és bűvész szórakoztatja a nagyérdemű közönséget. De a mai előadás más mint a többi!! A bajkeverő Burgonya bohóc hirtelen kitalálja, hogy ő fog bűvészkedni. Mi lesz ebből?? Szerencsére Áfonya a bűvész nem haragszik. Sőt megtanítja egy-két trükkre a nézőket és persze a haszontalan bohócot is.

Időtartam: 60 perc
CSALAVÁRI CSALAVÉR
Görbe tükör - Csalavári csalavér
Zenés bábszínházi előadás. Vigyázat! A ravaszdi róka és rosszcsont gyermekei beköltöztek a kerek erdőbe. Szegény mackó bácsi pórul járhat és a nyuszikák is veszélybe kerülnek. Azért a végén minden visszatér a rendes kerékvágásba, ha ti is segítetek az erdőlakóknak.

Időtartam: 45 perc
MIKULÁS MESÉK
Görbe tükör - Mikulás mesék
Lepjük meg a Mikulást! Szerencsére a Mikulás bácsi is kap ajándékot minden évben a manócskáitól. Segíts nekik, hogy ne ügyetlenkedjenek sokat és vegyél részt a meglepetés előkészítésében!

Ajándékot küld a Mikulás – Bábok és színészek.

Az erdő egyetlen fenyőfája kidőlt, de szerencsére a Mikulás bácsi Mackó papa kérésére küld egy szép fát, hogy az állatok megünnepelhessék a karácsonyt. Reméljük nem sikerül Róka Rudi ravasz terve, hogy megszerezze a postás bácsi csomagját.

Időtartam: 40 perc
Galéria
Videó
crossmenuchevron-down