Gerendás Péter – „HOLDVILÁG”

Rendezvény adatok
2022április 13. - 19:00
MOMKULT | Színházterem
1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Gerendás Péter Holdvilág című karácsonykor megjelent albuma a szerző negyven éves pályafutásának 18-ik albuma. Az elmúlt két év hatására született különleges hangulatú dalokkal Gerendás Péter az utókor számára kíván lenyomatot hagyni egyedülálló stílusában. A koncerten elhangzó zenék reflektálnak a pandémiás időszak nehézségeire, témaként megjelenik az örök társ fogalma, a modern eszközökkel felszerelt világ szembeállítása a régi idők romantikájával.
Különlegességet ad a koncertnek, hogy a művész családi formációban, gyermekeivel lép színpadra, akik időközben felnőtt, érett muzsikusokká váltak. Gerendás Danit dobosként a Margaret Island és a The Biebers zenekarból is ismerhet a közönség, nemrég debütált producerként. Gerendás Hanna a zenekar zongoristája 8 évesen állt először színpadra, több éves zenei tanulmányait követően ma már rendszeresen koncertezik ismert hazai művészekkel, emellett saját, önálló produkcióján dolgozik. Gerendás Ruben 20 évesen a zenekar legfiatalabb tagja, szintén gyermekkora óta áll a színpadon. Bőgőn és basszusgitáron játszik, keresett zenész, több produkcióban is közreműködik.

A Gerendás Családi Zenekar számos hazai fesztiválon fellépett már, néhány éve Kínában is nagy sikerrel koncerteztek. A formáció érdekes színfolt nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi zenei palettán is. Gerendás Péter virtuóz gitárjátéka és humorral átszőtt közvetlen személyisége garancia egy minőségi és kellemes programra.

Az est vendége Charlie lesz, akivel Gerendás Péternek sok szakmai kapcsolódása van a múltból, több produkcióban dolgoztak már együtt. Az alapvetően eltérő habitusú, maguk munkásságában kiemelkedő művész duettje az este nagyszerű csúcspontjának ígérkezik.

Gerendás Péter Liszt-díjas (1994) zeneszerző, gitáros–énekes előadóművész, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, aki rendszeresen ír dalokat pályatársainak is. Koncz Zsuzsa és Zorán lemezein Bródy és Dusán szerzőtársaival évek óta jelennek meg szerzeményei. Zenéjét leginkább a lírai, latin és rock dallamok jellemzik, de közel áll hozzá a jazz is. Számos zenei díj tulajdonosa: 1999-ben az év énekeseként eMeRTon díjat, az év zeneszerzőjeként pedig Huszka Jenő-díjat kapott. 2004-ben egyedi hangvételű szerzeményeiért és magas színvonalú előadóművészeti tevékenységéért Budapestért-díjjal jutalmazták.
Több mint 40 éves pályafutása alatt 18 lemeze jelent meg. Rengeteg nagyszerű hazai és külföldi művésszel dolgozott együtt dalszerzőként, szövegíróként vagy vendégként (Koncz Zsuzsa, Zorán, Presser Gábor, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Dés László, Charlie, Katona Klári, Wolf Péter, Wolf Kati, Joan Faulkner, Moran Magal…)

Török Ádám és a Mini - Szuper Koncert
Plakát
Galéria
crossmenuchevron-down