A Fourtissimo közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komolyzene, mind a könnyűzene illetve a jazz berkein belül. Komolyzenészként elsőként építettek show-elemeket műsorukba, mellyel még közelebb hozták a klasszikusokat a ma emberéhez, majd néhány évvel később szintén elsőként képviselték a crossover műfaját hazánkban. Első stúdióalbumuk megjelenése után a világzene és a népzene felé fordultak, majd következett régóta dédelgetett gyermekkori álmuk, a jazz. Ezen belül is a jazz-rock, illetve a fúziós jazz műfajában kezdtek el alkotni, koncertezni. Bármihez is fogtak, szakmai- és közönségsiker kísérte útjukat; az elmúlt öt évben 480 koncertet adtak hazánkban és Európa- szerte, illetve számos hazai és nemzetközi verseny győztesei, díjazottjai (Príma-díj, Fonogram-jelölés, Zuglói Smooth Jazz és VII. Jazzy Jazz dalverseny közönségdíj, a teljesség igénye nélkül).


„ElectroSwing”
A Fourtissimo legújabb, 2017 őszén megjelenő lemezének zenei anyaga képezi a műsor gerincét, amely az electro swing stílusjegyeit hordozza.
A XX. század eleji jazz eleganciája és a modern tánczene frissessége egy különleges zenei élményt ad, de a Parov Stelar által is fémjelzett zenei műfajt a Fourtissimo-nál balkáni réz-motívumok is színesítik, egy igazi vérpezsdítő elegyet alkotva.
Vigyázat, igazi fesztivál-hangulat!


„Négyen az élen!”
A Fourtissimo majd 24 éves pályafutásának legnépszerűbb és legsikeresebb dalait ill. feldolgozásait tartalmazza ez a műsor.
Vidám, felhőtlen szórakozás, olyan slágerekkel, amelyek éneklésre, táncra buzdítják a közönséget. Néhány dal a műsorból: Sweet Dreams , Repülj madár, A csikósok… (népdal – Balkan Fanatik), Proud Mary (Tina Turner), Hey Jude! (Beatles)


„Fourtissimo Jazz Koncert”
A Príma Díjas Fourtissimo 2012-ben megalapította a Fourtissimo Jazz Orchestrát, hogy meghódítsa a fúziós jazz világát. Az ország legjobb session-zenészeivel kiegészülve láttak hozzá egy teljesen új zenei anyag megvalósításának. Munkásságuk eredményeként született meg a „The road so far” c. stúdióalbum, melyen a 2013-ban, a Zuglói Smooth Jazz dalversenyen közönségdíjas Mali, és a 2014-es Jazzy Jazz Dalversenyen közönségdíjas Funk4Fun, illetve az ezen a versenyen a legjobb 10 közé jutott Dominica is helyet kapott. 2015-ben nagy sikerrel mutatkoztak be Németország legrégebbi jazz fesztiválján, a Gronau Jezzfesten. A közönség- és a szakmai sikerek egy csapásra az ország egyik legnépszerűbb jazz-formációjává emelték a Fourtissimo Jazz Orchestrát.

Tematikus fesztiválok, jazzklubok, jazz-rajongók számára ajánljuk ezt a formációt.


„Fourtissimo Klasszik”
A 24 éves zenei múlttal rendelkező Príma Díjas Fourtissimo együttes alapító tagjai komolyzenészként kezdték pályafutásukat.

Valéria, Márton, Gyula és Bence, azaz a Kuna testvérek az évtizedek alatt számos hazai és nemzetközi versenyen győzedelmeskedtek.

Az így megszerzett tudás esszenciálisan jelenik meg a klasszikus zenei műsorukban, ahol különleges, sehol máshol nem hallható hangszerelésben szólalnak meg olyan örök érvényű művek, mint Prokofjev: Rómeó és Júlia c. balettjéből a Lovagok tánca, Mozart: Exsultate, jubilate c. motettájáből az Alleluja vagy Bellini: Norma c. operájából a Casta Diva.

Városi ünnepségek, konferenciák, ünnepi koncertek, különleges események, díjátadók stb. alkalmával a legmegfelelőbb választás.


„Jazzy Night”
Legendás előadók legendás dalai, és a Fourtissimo Jazz Orchestra máris rendkívül sikeres saját művei szerepelnek ebben az energikus, igazi zenei csemegének számító műsorban.
Könnyed, mégis igényes szórakozást nyújt mindazoknak, akik szívesen elevenítik fel a XX. század sokszínű zenei világát Ella Fitzgerald-tól Tina Turner-ig.


„Fourtissimo Exkluzív”
Egy viszonylag “fiatal” stílusirányzat, a crossover keretein belül mozog ez a rendkívül változatos program, amely valóban minden korosztály igényeit kielégíti. Vállalati rendezvények, városi ünnepségek, konferenciák, állami ünnepek, privát összejövetelek (esküvő, születésnap) népszerű és exkluzív kiegészítője ez az instrumentális, komoly-és könnyűzenei feldolgozásokat tartalmazó műsor.

Hazánk “legöregebb” crossover zenekara a Fourtissimo, ők képviselték elsőként ezt az irányzatot itthon, majd a műfajban elért sikereiért, újításaiért jutalmazta a közönség Príma-díjjal munkásságukat. Szórakoztató, vidám program 0-99 éves korig.

Galéria
Videó
Címkék
crossmenuchevron-down