Butterfly Effect

A Butterfly Effect – a 2010-ben alakult formáció, a dzsessz, a népzene és a klasszikus zene elemeit ötvözi egyedi stílusban.
A magát a pillangóhatás káoszelméleti fogalmáról elnevező formáció zenéje a 2010-es megalakulás óta egyedülálló módon ötvözi a jazzt, a klasszikus zenei elemeket és a hip-hopot. A műfaji sokszínűségben a magyar népzene is helyet kap, hiszen a tagok célja az egyéni hangzásvilág kialakítása mellett, az autentikus kultúrkincs közvetítése is. A zenekar rendszeresen lép fel országszerte, ismert koncerthelyszíneken és fesztiválokon (Babel Sound/Művészetek Völgye/Bor, mámor, Bénye) egyaránt találkozhatunk velük, ezenkívül a Bécsi, a Párizsi és a Brüsszeli Magyar Intézetben is nagy sikerrel adtak koncertet az elmúlt években. A tagok több ízben is bizonyítottak már a hazai és a nemzetközi zenei életben, mind a könnyű-, mind a komolyzenei szcénában. A Besh o droM zenekarból ismerhető, zenei műfajok vegyítésével szívesen kísérletező Magyar Bori énekesnő több alkalommal is énekelt már Bobby Mcferrinnel. Vázsonyi János, az egyik legismertebb hazai szaxofonos több lemezt és számos európai turnét tudhat magáénak, csakúgy, mint Kardos Dániel, akit magyar filmek (pl. Vespa) zenéjének szerzőjeként is ismerhetünk. Dömötör Tamás, beatbox és loop artist, a műfaj országos bajnoka, nemzetközi versenyek és fesztiválok élvonalas előadója. A zenekarhoz utóbb csatlakozott Lombos Pál ismert swing és jazz zenei formációk (Pankastic!, Swing á la Django, Dohnányi Big Band) bőgőse, zenekari vezetője és managere. Játszott már többek között a New York-i Carnegie Hall-ban és a Hong Kongi Operában, emellett A Müpában és a Debreceni Kodály Központban rendezett Django Fesztivál szervezőjeként is tevékenykedett.


The Butterfly Effect band, which takes its name after the Chaos theory, is a truly special chamber-formation. Since its foundation in 2010, the band has been developing its unique music, incorporating elements of jazz, hip-hop, folk and classical music. Besides creating this singular sound, the goal of the members is to broadcast an authentic cultural heritage, to transmit the lesser-known Hungarian folk songs to a wider audience, and through the diversity of genres, to make them be a part of the universal cultural heritage.
The Butterfly Effect Band regularly performs in Hungary at various concert venues and festivals (Babel Sound/Valley of Arts/Bor, mámor, Bénye – Festival in the gardens of Erdőbénye), also gave concerts with great success in the Hungarian Institutes of Vienna, Paris and Brussels. Their first record has been published in 2012 by NarRator Records.


Die Band, 2010
gegründet, entwickelte sich aus
Elementen des Jazz,
Folk, Hip Hop und der
Klassik. Sämtliche Mitglieder sind Top Spezialisten
ihres Genres:
Janos Vazsonyi – weltweit bekannter Saxophonist, hat verschiedene Alben von klassischer Musik über Jazz zu Elektro herausgebracht.
Daniel Kardos – gefragter Gitarrist und Komponist verschiedener namhafter Bands. Sein unverwechselbarer Stil setzt sich aus Musikrichtungen des Balkans, dem Nahen Osten und
Indiens zusammen. Für seine Filmmusik wurde
er bereits mehrfach ausgezeichnet.
Tamas Dömötör – Spezialist für Beatbox belegte den 2. Platz bei der Beatbox WM. Mit Mund
und Hals produziert er Rhythmen der verschiedensten Instrumente und Techniken. Durch
ihn wurde Beatbox zum akademischen Grad
erhoben.
Bori Magyar – die bekannte Sängerin verbindet
Balkan, Gipsy und Nahost Musik mit ungarischen Volksklängen. Mit Bobby Mc Ferrin trat
sie auf Konzerten in Moskau und Budapest auf

Galéria
Videó
crossmenuchevron-down