Balogh-Csurkulya Duó: Ünnep-Zene-Szó

Balogh Melinda – ének
Csurkulya József – cimbalom

Két kiváló előadóművész duója olyan sajátos zenét alkot, melyben nem szabnak határokat zenei stílusok és művészeti ágak között, de fókuszálnak az ünnepi alkalmakra való tematikára. Repertoárjukban saját zenei világuk ötvöződik.

Csurkulya József komolyzenei tanulmányait követően széleskörű zenei műveltségét számos világzenei formációban és színházi előadás vendégeként kamatoztatta. Saját műveket is komponál, több saját duó formációja működik évek óta. Állandó tagja a több, mint 20 éves Besh o droM zenekarnak.

Balogh Melinda népzenei és jazz-éneket tanulmányai mellett, otthonosan mozog a cigány népzenében is. Több népzenei és világzenei, vagy színházi produkció állandó vendége. Saját zenekarával a Napkerékkel és a Bahorka Társulattal már több, mint tizenöt éve dolgozik.

A jelenlegi összeállítás repertoárjában olyan feldolgozásokat alkotnak, melyek a jeles napok, ünnepeink, vagy épp az emberélet fordulóihoz köthető népdalokból, megzenésített versekből, klasszikus-jazzes zenei elemekből állnak.

Az év bármely időszakára külön tematikával készülnek, úgy mint Advent, Karácsony, Újév, vagy a Tavasz köszöntése, de a nyári időszakban aktuális Szerelemes dalok, vagy épp esküvői ceremóniára összeállított zenei anyag kiváló lehet a legkülönfélébb helyszínekre.
Műsoridő: kb. 60 perc

Plakát
Galéria
crossmenuchevron-down