ALL IN FIVE- jazz egy kicsit másképp

Vasicsek Öcsi és Batátai estje
Felejthetetlen zenei utazás a XX. század Amerikájában Gershwintól Paul Simonig.

A legkiválóbb hazai blues zenészekből álló supergroup Vasicsek Öcsi vezetésével, örömzenélésre állított össze egy műsort, aminek alapját P. Simon szerzeményei teszik ki, de elhangzik filmsláger ( Moon river ), vagy Gershwin, Sting, B. B. King, Ray Charles több közismert slágere jazz-rock-os áthangszerelésben. A dalokat az köti össze, hogy a szerzők színésznő iránt érzett szerelme ihlette őket. Ebbe a tematikába illesztve egyedi megvilágításba kerülnek a számok, ami az este atmoszféráját még különlegesebbé teszi. A koncert a szerzőkön keresztül több műfajt is érint, a hangzás mégis egységes, mert az igényes áthangszerelés, és hazánk legkiválóbb zenészeinek sajátos játékstílusa egyedivé teszi.
Vasicsek Öcsi János a hazai blues-rock élet kiemelkedő egyénisége. Rendszeres meghívottja a legnagyobb hazai-, és európai fesztiváloknak, az elmúlt több, mint 2 évtizedben megfordult minden jelentősebb hazai klubban, fesztiválon és koncerthelyszínen a Sziget-től a Művészetek Palotájáig. Különleges hangszínével, szuggesztív előadásmódjával az elmúlt évekre a műfaj meghatározó alakja lett. A Bluestone, a Zappa- Syrius emlékzenekar és az Akimer frontembere.
Nagy Szabolcs zongorista jelenleg a Muddy Shoes Band, Ripoff Raskolnikov Band tagja, de számtalan más előadóval játszott, évekig volt a Hobo Blues Band, és a Ghimes billentyűse. Játékát a Vígszínház közönsége rendszeresen hallhatta zenés darabokban.

Gyenge Lajos dobos 1984 óta aktívan játszik a legkülönbözőbb stílusú zenekarokban és műfajokban (blues, rock, pop, jazz ). Közreműködött többek között Bródy János, Zorán, Charlie, Dés lászló, Ferenczi György, a Jazz + az, Tolcsvay László, valamint Zséda koncertjein és lemezein. Játéka közel száztíz albumon hallható.

Pengő Csaba jelenleg az ország legjobb nagybőgős-basszusgitárosa a műfajban. Sok zenekarban ( Gerendás Péter, Hobo, Muddy Shoes, Pribojszky Mátyás ) és stílusban foglalkoztatott zenész.

Stencli Tamás műfajokon átívelő virtuóz szaxofonjátékával rengeteg zenekarban megfordult már a Veri Bite -tól a Budapest Jazz Orchestra-ig.

Videó
crossmenuchevron-down