Török Ádám Fehér Ádám Duó

Egyedi hangzású blues-rock kettős, melyet az egyik legismertebb magyar zenész, a progresszív rockzene hazai szülőatyja és egy feltörekvő, tizenéves gitáros alapítottak. A generációs korkülönbség ellenére hihetetlen összhangban, egymás zenei gondolatait kitalálva játszanak, s már az első hangokkal bebizonyítják: van új a nap alatt…
Török Ádám utánozhatatlan éneke és fuvolajátéka, az új köntösbe öltöztetett klasszikusok, Fehér Ádám érett gitárjátéka, a blues és rock ízeinek ötvözete teszik egyedülállóvá e formációt, melyhez hasonlót sem a magyar zenei életben, sem határainkon túl nem láthatunk.
A rock- és bluesmuzsikára épülő repertoár széles és sokszínű: klasszikus Mini örökzöldek mellett ritkán hallható Török Ádám szerzemények alkotják.

Minden 2015 novemberében kezdődött, amikor Török Ádám meghívta vendégzenésznek az alig 10 esztendős Fehér Ádit egy Bem Rockpart-i Mini koncertre. Hihetetlen kedves, és egyben merész gesztus volt a legendás muzsikustól.
Azóta nemcsak emberileg, de a zenében is egymásra talált az immár 70 esztendős fuvolista és a 13 éves gitáros, akik azóta duóban, vagy a Minivel, rendszeresen színpadra lépnek. A „kis Ádi” szinte észrevétlenül Török Ádám és Mini rajongóvá vált, s érdeklődésétől hajtva elkezdte tanulni az ismert Mini balladákat. Hatalmas megtiszteltetésként élte meg, hogy a „nagy Ádi” partherévé választotta, majd 2018 nyarától, rendes tagként „beválogatta” a Minibe.

Galéria
Videó
crossmenuchevron-down