Rendezvény adatok
2023május 08. - 20:00
Török Ádám 75 éves lesz

2023. május 8.-án nagyszabású koncerttel ünnepeljük a jelentős évfordulót, az Erkel Színházban.

Ennek keretében bemutatjuk az új Bartók cd lemezt és a koncertet egyben Orszáczky Jackie emlékére is ajánljuk a Syrius – Mini Jam 50. évfordulójának alkalmából.

Török Ádám énekes, fuvolista, dal és szövegíró, producer. Pályafutása alatt 50 különböző magas zenei színvonalú lp, cd és dvd jelent meg tőle alkotói munkássága alatt. Több mint 9000 koncertet adott itthon és külföldön, elsősorban Svájcban, Lengyelországban, de jelen volt az USA, Kanada, Ausztria és Olaszország színpadain is. Koncertezett a Felvidéken és Erdélyben is.

„Fontosnak tartottam, hogy a magyar nyelvhez idomítsuk a bluest, a rockot és a progressziv zenét. Igyekeztem a közép-európai magyar értékeket megőrizni, előtérbe helyezni. Ennek köszönhetően híresek lettek Papp Gyulával közösen készített Bartók feldolgozásaink.”

Jelentős Ádám zenekarvezetői tevékenysége is. 1968 óta több mint 50 zenésznek biztosított saját együtteseiben megélhetést.

A rendszerváltás után közel 10 nagy fesztivált és 10 szuperkoncertet szervezett saját vállalkozásban, mint pl. Tabán, Paks, Budapest Sportcsarnok, Petőfi Csarnok,BKK.

Plakát
Galéria
crossmenuchevron-down