Rock Klasszikusok – Felkai Miklós és Takáts Tamás közös estje

Felkai Miklós és Takáts Tamás közös estje, kísér az Icecream Supersession Zenekar

A koncert célja bemutatni a 60 -70 -es évek rocktörténetnek legismertebb ikonikus slágereit, Takáts Tamás és Felkai Miklós interpretációjában. A koncerten elhangoznak a két előadó eddig ismert dalai mellett, a Piramis, Mini az LGT, az Omega és a Color és Metró dalai kiegészülve egy két külföldi angolszász és tengerentúli klasszikussal.
A projekt nem csak emléket állít a korszaknak, ha nem újfajta megközelítésben menti át rock történetünk legszebb hagyományait. Megteremtve ennek tovább élését.

Takáts Tamás:
Máté Péter-díjas magyar rock- és bluesénekes, dobos és gitáros, aki többek közt a Karthago, a Senator és az East zenekarok tagja. Az 1990-ben Gál Gábor gitárossal megalakított Takáts Tamás Dirty Blues Banddel azóta is rendszeresen koncertezik.

Felkai Miklós
Gitáros, zeneszerző, szövegíró, énekes.
A LUX együttesbe kezdett majd az APOSTOL és COLOR, Bergendy együttesben játszott. Saját együttese a Felkai Jam. Együtt zenélt: Presser Gáborral, Dés Lászlóval, Sass Sylviával, Szörényi Leventével, Varga Miklóssal. Klasszikus zenei feldolgozását készített, Beethoven IX. szimfóniájának Örömódájából, Majd Bartók-Kodály műveiből átiratait készítette el cimbalom, gitár, hegedű és szintetikus hangszerek segítségével.

Ice Cream Supersession
Az Ice Cream Supersession műsoraiban felcsendülnek a Cream, Yardbirds, John Mayall, Gary Moore, Eric Clapton, Spen­cer Davis Group, Jimi Hendrix, Junior Wells és más neves kortárs zenészek számai, képviselik a blues, rock, rhythm and blues, pszichedelikus rock és a progresszív zenei stílust.

Galéria
crossmenuchevron-down