A zenekart Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter hozta létre 2005-ben.

Első lemezük 2006-ban jelent meg Kezdet címmel. 2007 októberében a Merlin Színházban bemutatott Weöres és népidzsessz című Weöres Sándor műveit és műfordításait tartalmazó verszene koncert a Kaleidoszkóp Versfesztivál díját és a Zene.hu szakmai különdíját kapta.

Az együttes szerzőpárosa Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter 2008-ban elnyerte a Magyar Állami Népi Együttes és a Hagyományok Háza által kiírt zeneszerzői verseny fődíját. A rangos szakmai zsűri egyhangú döntése értelmében a győztes zeneműre elkészített – a Magyar Állami Népi Együttes által előadott – kortárs néptánc koreográfia képviselte Magyarországot a 2008 augusztusban Budapesten megrendezésre került nagyszabású Euro-Modern Néptánc GrandPrix nemzetközi versenyen.

2009-ben megjelent Babás Szerkövek című második lemezük a Mecsek-aljai eredetmagyarázó monda táncszínházi megzenésítése. A Jakab-hegy oldalában elhelyezkedő jellegzetes kőtömbök keletkezésének történetét a tágabb régió zenei örökségére támaszkodva dolgozták fel a népzene és a kortárs jazz szabadon használható eszköztárának segítségével.

A zenekar az elmúlt években Bosznia-Hercegovinába, Szlovákiába, Olaszországba, Ausztriába, Németországba és Svédországba kapott meghívást.

A harmadik album 2015 végén jelent meg Kövecses címmel. A Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó által 2017 márciusában rendezett ”versmegzenésítők és énekmondók kárpát-medencei versenyét” a Bonyár-Hűvösvölgyi páros nyerte el.

„Kis veréb” – Bonyár Judit Edith Piaf sanzonestje
Töredékek Edith Piaf életéből

Bonyár Judit nemzetközi színpadokat megjárt énekesnő, csellista és zeneszerző a NeoFolk együttes és több színház tagja. 2006 óta Edith Piaf leghíresebb sanzonjait eredeti hangnemben és francia nyelven énekli zongora és gitár kísérettel.
Az esten az ismert dalok mellett elhangoznak a „sanzonkirálynő” életrajzából vett önvallomások, töredékek, melyek sanyarú gyermekkorától a művész haláláig betekintést adnak hányatatott sorsáról, szerelmeiről, ízelítőt a sanzonok kevésbé ismert hátteréről, történetéről.

Előadott Piaf sanzonok:

  • Le flons flons du bal
  • La vie en rose
  • Soil le ciel de Paris -Padam,padam
  • No, je ne regrette rien -Mylord
  • Les amants d'un jour -Mon dieu
  • Johnny'
  • A quoi ca sert l’amour -La foule
  • L’accordioniste

Ének: Bonyár Judit
Zongora: Borisz Jaksov
Gitár, mandolin: Hűvösvölgyi Péter

AZ ÉJSZAKA CSODÁI
Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő zenés irodalmi estje Weöres Sándor válogatott verseiből.

„E csodálatos verseket és műfordításokat megmerítettük azokba a zenei világokba, ahonnan szellemiségük származik: a Kárpát-medencén át a Balkánig, és még tovább a Közel- és Távolkelet tőlünk messzi tájaira értünk. Álombéli alakok, boszorkányok, szellemek, gyermeki ragaszkodás, női archetípusok, szerelem és keleti bölcsesség szövi át Weöres Sándor sorait. 
Verseinek lüktetése már önmagában zene, nekünk csak ki kellet engedni a bennük rejtőző dallamokat. Segítségünkre voltak a népzene és a dzsessz szabadon használható eszköztára, és a digitális effekt-technika, hogy egy kicsit korszerűek is legyünk.”

Hűvösvölgyi Ildikó-versmondás ének
Bonyár Judit-ének, cselló, tilinkó
Hűvösvölgyi Péter-gitárok, bouzuki
Bonyár Judit: Énekek Éneke / Songs of Solomon
Etno-jazz és világzenei koncert

2017-ben jelent meg Bonyár Judit énekes-csellista Énekek Éneke (Songs of Solomon) című első önálló albuma. Judit versbe szedve énekelhetővé tette az Ószövetség legszebb könyvét, ami a legmélyebb szakralitást érintve szól a férfi-nő szerelmi kapcsolatról. A szellemi tartalom orientalista zenei megvalósításra adott lehetőséget, merített az arab, perzsa, zsidó, indiai, kínai zenei hagyományokból is, de igyekezett ezt a sok hatást, formanyelvet magyar identitásán átszűrni. Talán ezért is lett egységes, de Juditra mindig is jellemzően sokszínű ez a finom szövésű világzene és etno-jazz határán táncoló anyag.

Bonyár Judit - ének, cselló / solo voice, vocals, chello
Hűvösvölgyi Péter - cümbüs, buzuki, gitár / cümbüs, bouzouki, gitar 
Balogh Balázs - udu, sámándob, dob / percussion, drums 
Franczia Dániel - darabuka, ghatam, zsámolydob, tombak / percussion 
Baksa Péter – nagybőgő/ double bass
NeoFolk trió világzenei koncertje
A NeoFolk lüktető és érzelemgazdag világzene, különleges hangulatú, néhol a Kárpát medence, a Balkán, másutt a Közel-kelet zenei hagyományait idéző saját szerzemények, versmegzenésítések és népdalfeldolgozások virtuóz megszólaltatója. 

A zenekart Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter hozta létre 2005-ben. Első lemezük 2006-ban jelent meg Kezdet címmel. 2007 októberében a Merlin Színházban bemutatott Weöres és népidzsessz című Weöres Sándor műveit és műfordításait tartalmazó verszene koncert a Kaleidoszkóp Versfesztivál díját és a Zene.hu szakmai különdíját kapta. 

Az együttes szerzőpárosa Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter 2008-ban elnyerte a Magyar Állami Népi Együttes és a Hagyományok Háza által kiírt zeneszerzői verseny fődíját. A rangos szakmai zsűri egyhangú döntése értelmében a győztes zeneműre elkészített - a Magyar Állami Népi Együttes által előadott – kortárs néptánc koreográfia képviselte Magyarországot a 2008 augusztusban Budapesten megrendezésre került nagyszabású Euro-Modern Néptánc GrandPrix nemzetközi versenyen. 

2009-ben megjelent Babás Szerkövek című második lemezük a Mecsek-aljai eredetmagyarázó monda táncszínházi megzenésítése. A Jakab-hegy oldalában elhelyezkedő jellegzetes kőtömbök keletkezésének történetét a tágabb régió zenei örökségére támaszkodva dolgozták fel a népzene és a kortárs jazz szabadon használható eszköztárának segítségével. 

A zenekar az elmúlt években Bosznia-Hercegovinába, Szlovákiába, Olaszországba, Ausztriába, Németországba és Svédországba kapott meghívást. A harmadik album 2015 végén jelent meg Kövecses címmel. A Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó által 2017 márciusában rendezett ”versmegzenésítők és énekmondók kárpát-medencei versenyét” a Bonyár-Hűvösvölgyi páros nyerte el.

Bonyár Judit- ének, cselló, tilinkó 
Hűvösvölgyi Péter- gitárok, cümbüs, mandolin, bouzuki 
Franczia Dániel- darabuka, kanna, zsámolydob, kalimba, cajon
NeoFolk trió vers-zene koncertje
Költészet napja / Magyar kultúra napja alkalmából ajánlott műsor:
Magyar költők (Weöres Sándor, Radnóti Miklós, Ady Endre, József Attila, Bari Károly, Ágh István, Gárdonyi Géza stb.) verseinek megzenésített előadása a népzene, a világzene és a dzsessz segítségével. A Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó által 2017 márciusában rendezett ”versmegzenésítők és énekmondók kárpát-medencei versenyét” a Bonyár-Hűvösvölgyi páros nyerte el.

Bonyár Judit-ének, cselló, tilinkó 
Hűvösvölgyi Péter-gitárok, mandolin, bouzuki, cümbüs 
Franczia Dániel- darabuka, kanna, zsámolydob, kalimba, cajon
Galéria
Videó
crossmenuchevron-down