HÁRMAS Fogat  Fekete Jenő- Török Ádám- Závodi János

Török Ádám, Závodi János és Fekete Jenő régóta ismerik egymást, de nagyon ritkán állnak így hárman egyszerre a közönség elé. A koncepciójuk az, hogy Török Ádám a vezér, Fekete Jenő és Závodi János pedig követik és kísérik. Ugyanakkor sok improvizációt építenek bele a koncertbe. Török Ádám arról beszélt, hogy nem volt tudatos elszakadása a rocktól, fokozatosan épültek zenéjébe a bluesos, majd jazzes dallamok. A fuvola pedig elszakíthatatlan hangszerévé vált. Igazi zenei csemegére számíthatunk!

Érdemes meghallgatni!

Török Ádám jelen korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, zenei szervezője Török Ádám, a műfaj hazai ősmotorja, egyik kiemelkedő egyénisége 71 éves és 51 éve van a színpadon. Pályafutása során a stílus szinte minden fontos hazai eseményénél előtérben volt. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz, spirituális erő, nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is hatással van. Ádám zenéje üzenet, híd és kapcsolat az utána jövő generációknak.

Závodi János zenei pályafutása a 6o-as évek végén kezdődött, amikor Török Adámmal megalapították a Mini együttest. Következő zenekara a Kex volt, amely a magyar rockzene történetének egyik legizgalmasabb. legérdekesebb csapata.
Két évi Kex tagság után igazolt a Non Stop zenekarba, ahol már együtt játszott Köves Miklóssal. Köves a Non Stop után Som Lajossal külföldre ment vendéglátózni, de már indulás elött megbeszélték Závodival, hogy hazatérésük után közös zenekart alakítanak. Ez lett a Piramis együttes…A Piramis után Janó másfél évet töltött a Hobo Blues Band-ben, majd pár éves külföldi zenélés után a R.A.B.B. tagja lett,ahol régi cimboráival, Ádival és Pinyóval zenélt. A Tunyogi Rock Band következett ezután, de közben alakított egy Cream emlékzenekart, mellyel szintén gyakran fellépett. Rengeteg meghívásnak tett eleget, mint vendégzenész, jam sassionok állandó vendége. A “magyar Keith Richard” többször volt vendége a Piramix együttesnek, melynek később tagja lett és innét egyenes út vezetett a Piramis Plusz megszületéséhez.

Fekete Jenő a nyolcvanas évektől kezdve népszerűsíti az amerikai népzene gyökereit, ősi hagyományait rejtő blues zenét. A hazai blues élet meghatározó alakja, a klasszikus magyar blues-kocsmák mellett rendszeresen hallható friss klubok, fesztiválok színpadán, de külföldön is gyakran vendégszerepel.

Galéria
crossmenuchevron-down